Viktigt att tänka på ljudmiljön inför kontorsrenoveringen

En kontorsmiljö kan se ut på många sätt, beroende på verksamhet och antal medarbetare. Det är dock alltid viktigt att den är trivsam, inspirerande och funktionell. Här kommer några tips.

Det är viktigt att skapa en så trivsam och bra arbetsmiljö för sina medarbetare som möjligt. Höj- och sänkbara skrivbord och stolar som går att individanpassa är idag en självklarhet för att undvika förslitningsskador och ryggont. Även ljudmiljön är viktig att ta i beaktande, och det finns många olika lösningar för att skapa en dämpad och behaglig ljudvolym. Textila material dämpar ljud samtidigt som de binder damm, och på så vis även är allergivänliga. Det finns också ljuddämpande skärmar, vilka passar särskilt bra i ett kontorslandskap där det annars kan bli svårt att koncentrera sig. Det finns också ljuddämpande material speciellt framtaget för montering på väggar och tak, vilka även fungerar som en snygg inredningsdetalj.

Funktionell och snygg kontorsinredning

För att få till en snygg, praktisk och fungerande kontorsinredning, som lever upp till de specifika krav som just ni har, kan ni ta hjälp av ett inredningsföretag i Stockholm. Då slipper ni standardiserade och trista kontorslösningar och kan istället skapa något unikt men ändå funktionellt. När ni tar hjälp av ett inredningsföretag specialiserade på kontorsinredning börjar de med att göra en förstudie för att ta reda på vilka särskilda behov som finns. De tittar även på koncept, och hur inredningen kan bli ett sätt att visa företagets profil. Därefter utarbetas den bästa lösningen för ert kontor.