Solskydd i Stockholm – så får du ett bättre inomhusklimat

Med solskydd kan man stänga solen och hettan ute under varma sommardagar och få ett bättre inomhusklimat. Här är några användbara tips för er i Stockholm.

Med solskydd som persienner och plisségardiner kan man stänga ute solens heta strålar på sommaren och få en behagligare inomhustemperatur. Samtidigt förhindrar de att möbler och inredning bleks av uv-ljuset. Men solskydden fungerar även som insynsskydd och kan också användas för mörkläggning och för att stänga ute störande ljus nattetid. På så vis har de flera praktiska funktioner.

Både persienner och plisségardiner finns i många olika färger. Det gör det enkelt att matcha solskydden med övrig inredning eller färgen på väggarna. Men för att man ska hitta en färg som passar perfekt måste man vända sig till en firma som har ett lite större utbud av olika typer av solskydd.

Att tänka på när du väljer solskydd 

Det finns flera saker som kan vara bra att tänka på när man väljer solskydd. Först främst bör man utgå från vilken funktion de ska ha och i vilket rum de ska monteras. Är det exempelvis en plisségardin för sovrummet kan det vara bra om den är tätvävd så att man även kan mörklägga rummet när man ska sova.

Även storleken är viktig när man väljer solskydd. Är man osäker på hur man ska mäta och ta mått kan man rådfråga en firma som är experter på solskydd i Stockholm. De flesta företag erbjuder gratis rådgivning i samband med att man gör en beställning eller ber om ett kostnadsförslag.